Artikeln publicerades 8 december 2020

Eva Olsson har arbetat för Herrljunga kommun i 45 år

Eva Olsson, 64 år, har jobbat som handläggare inom barnomsorg i 45 år för Herrljunga kommun. Nu lämnar hon sin tjänst för ett nytt liv som pensionär.

Eva Olsson sitter på en blå soffa. Hon har benen i kors och ler mot kameran. Bredvid sig har hon en blåvit filt. 

Eva Olsson

Hur känns det?

Det känns väldigt bra. Det är något nytt som ska hända i mitt liv nu och det känns bra, säger Eva Olsson.

Eva har haft olika arbetsuppgifter och titlar när hon har arbetat för kommunen.

Jag började arbeta i kommunen september 1975 som kontorist där jag skötte allt administrativt som hade med socialkontoret att göra. Mycket var annorlunda på den tiden, speciellt utrustningen man hade tillgång till. Sedan från 1997 blev barnomsorgen en del inom bildningsförvaltningen så då fortsatte jag att arbeta där. Jag har de senaste 40 åren arbetat inom barnomsorg där jag haft olika titlar och arbetsuppgifter, men jag har i stort sett haft samma roll.

Vilka minnen tar du med dig och vad kommer du att sakna?

Jag kommer att sakna kontakten med alla vårdnadshavare och även all personal som man haft kontakt med genom åren. Mötena, alla chefer och de nära medarbetarna är något som jag kommer sakna. Ett fint minne är personalmötena som vi hade med dagbarnvårdare i en period med deras chefer, det var jätteroligt. Man kunde vara delaktig på ett annat sätt. Det är tyvärr något som vi inte har kvar längre.

Vad har varit bra eller dåligt?

Det som har varit bra är att det är en lagom kommun att arbeta i. Man får på så sätt jobba med olika saker även sådant som är utanför ens tjänst. Något som är mindre bra är ju att man är ensam som handläggare, sårbarheten blir ju väldigt stor. Men så är det ju på andra ställen också inom en liten kommun.

Vad ska du göra nu?

Nu ska jag först och främst ta det lugnt och förbereda julen. Hade det varit andra tider hade jag sagt vandringssemester. Jag kommer att promenera en del här hemma istället. Jag gillar även att titta på sport, handarbete och att virka. Jag kommer såklart ägna en del tid åt mina barn och barnbarn samt min man och min gamla mamma.