Artikeln publicerades 2 september 2021

Theres är ny rektor för Molla skola och Mörlandaskolan

Theres Doczi, rektor Molla skola och Mörlandaskolan

Theres Doczi, rektor Molla skola och Mörlandaskolan

Sedan 5 augusti är Theres Doczi ny rektor för grundskolorna Molla skola och Mörlandaskolan. Theres kommer närmast från en lärartjänst i Borås stad.

Theres har jobbat de tre senaste åren som förstelärare, först i Tranemo kommun och nu senast i Borås stad. Detta är hennes första rektorstjänst och hon ser fram emot att gå rektorsutbildningen som man kombinerar med arbetet.

Jag har länge haft intresse för ledarskaps- och skolutvecklingsfrågor och ser fram emot att nu får jobba med det samt möjligheten att utbilda mig till rektor i samband med tjänsten, säger Theres Doczi.

Hur känns det att ha börjat i Herrljunga kommun?

Helhetsintrycket är mycket bra måste jag säga. För mig är det här ju en ny roll men jag känner att jag har lätt att få svar på mina frågor och att det finns en arbetskultur på plats där man hjälps åt. Så det känns bra.

Theres fortsätter berätta att hon trivs bra i mindre kommuner, där hon upplever att det är enklare att arbeta och roligare.

Jag känner att det är enklare och kortare vägar att vara med och att kunna påverka. Det är därför jag sökte det här jobbet, möjligheten att vara med i beslut på ett helt annat sätt men också att det var en spännande tjänst.

Jag ser fram emot att jobba här. Att skapa bra förutsättningar för eleverna, att vi alla jobbar mot samma mål och har en tydlig målbild.

Vad tycker du är viktiga egenskaper som rektor?

Att ha en omtanke för andra människor, att vara medmänniska helt enkelt och ta sig tid att lyssna. Jag tycker även att det är viktigt att arbeta efter en tydlig struktur och att vara transparent i sitt ledarskap. Kommunikation är också viktigt och att vara tydlig, avslutar Theres.

FAKTA

Namn: Theres Doczi

Aktuell som: Rektor på Molla skola och Mörlandaskolan

Ålder: 39

Bor: Borås

Intresse: Inredning och träning är två stora intressen. Theres gillar stilren, funktionell och enkel inredning med några basfärger. Theres tycker om att träna, främst med i grupp och cirkelträning är ett favoritpass.