Artikeln publicerades 1 december 2020

Nya hyreslägenheter på gång i Herrljunga

Just nu byggs 34 hyreslägenheter i Herrljunga och 14 till ska byggas. De lägenheter som i princip är klara är de som ligger på Stora Skolgatan. Där finns det sammanlagt sex lägenheter. På Storgatan ska gamla gallerian och andra byggnader byggas om. Det kommer då sammanlagt bli 10 lägenheter på Storgatan. På Stora Götgatan ska det byggas 18 nya lägenheter. På Tulpangatan planeras det att bygga 14 lägenheter vid infarten till Södra Horsby.

Vet man på ett ungefär när de 34 respektive 14 lägenheter är färdigbyggda?

Arbetet verkar rulla på i bra takt och preliminärt är det sagt inflyttning sommaren 2021, svarar Herrljunga kommuns arkitekt Emil Hjalmarsson.

Emil tillägger att det är många spännande projekt på gång:

Vi har ju många spännande projekt på gång i Herrljunga nu. Inom kort kommer vi släppa 45 nya villatomter i Horsby och Kv Lyckan är ett annat område där vi hoppas på byggnation inom en snar framtid. Även området vid Hagen där det planeras för en utbyggnad av äldreboendet tillsammans med ett antal nya tomter för radhus/parhus och villor.

Det pågår även en utredning kring att bygga trygghetsboende i Herrljunga som ska ge de äldre möjligheter att stanna kvar på sin hemort. Ett trygghetsboende innebär att äldre bor i lägenheter och har tillgång till en gemensam lokal samt en trygghetsvärd som ordnar aktiviteter. Att bygga det på kvartetet Lyckan är något som undersöks just nu.

Vad trycker du om att det ska byggas trygghetsboenden i Herrljunga?

Det tycker jag är ett väldigt bra initiativ. Ska bli kul att följa det projektet och se hur det landar. Det känns som något som Herrljunga saknar och som jag tror kommer bli ett väldigt bra tillskott till bostadsmarknaden i Herrljunga, säger Emil.

En bild på en bygghjälm, pennor och ritningar.