Artikeln publicerades 2 mars 2021

8 mars startar försäljning av 45 nya tomter i Horsby, Herrljunga

Den 8 mars kl. 09.00 startar Herrljunga kommun försäljningen av 45 nya tomter, andra etappen i det nya området Södra Horsby. I samband med säljstart lanserar Herrljunga kommun både sin digitala tomtväljare och den nya webbplatsen ”Bo och leva i Herrljunga”.

Vi är väldigt glada att kunna erbjuda 45 nya tomter med direkt anslutning till naturen och samtidigt nära till Herrljunga station, skola och annan viktig service. Vi planerar att ha marketablering klar innan årsskiftet så den som vill kan komma igång och bygga snabbt, säger samhällsbyggnadschef Joakim Strömdahl.

Horsbyområdets attraktiva barnvänliga läge har direkt anslutning till naturen och bara några hundra meter till Horsbyskolan. Här erbjuds tomter för villor, radhus, parhus eller kedjehus. Via kommunens digitala tomtväljare kan du på ett enkelt sätt se alla tomter och genom att klicka på tomten se tillgänglighet, tomtarea och pris. Tomtpriset är 299 kr/m2 exklusive anslutningsavgifter.

Jag ser det som en led i Herrljungas utveckling att vi idag kan erbjuda 45 nya tomter i vår naturnära kommun som har närheten till storstaden med vår tågstation som tar oss dit, men framför allt hem igen. Så vi välkomnar alla att bli en del av det som vi älskar, säger kommunalråd Gunnar Andersson.

Vi har upplevt att det har varit en stor efterfrågan på tomter i Herrljunga så det är roligt att kunna erbjuda så fina tomter i naturnära läge, nära till skola och kommunikationer, säger kommundirektör Ior Berglund.

Herrljunga kommun kommer i framtiden även kunna erbjuda digital tomtbokning, där du bokar din tomt online, en tjänst som kommer vara tillgänglig dygnet runt. Tills vidare görs bokningar via telefon.

Ny webbplats ”Bo och leva i Herrljunga”

I samband med start av tomtförsäljningen i Horsby så lanserar Herrljunga kommun en ny webbsida ”Bo och leva i Herrljunga”.

Det är många som trivs i Herrljunga med närhet till naturen, bra kommunikationer och skolor. Vi vill lyfta fram allt det som är bra och underlätta för fler att välja Herrljunga som sin hembygd, säger kommundirektör Ior Berglund.

Webbsidan ska underlätta för dig som vill flytta till Herrljunga eller som redan bor i kommunen men vill veta mer om vad man kan göra eller vilka boendemöjligheter som finns. Du kommer att nå tomtväljaren från kommunens sida "Bo och leva i Herrljunga" från den 8 mars.

Visionsbild/illustration över Horsby Södra

Visionsbild över Horsby Södra.