Artikeln publicerades 18 mars 2022

Släck för vår enda planet!

Earth hour

Lördag 26 mars är det Earth Hour - världens största miljömanifestation vars främsta budskap är: Släck för planeten, släck för klimatet och den biologiska mångfalden.

Sedan starten för många år sedan har huvudnumret i eventet varit att få så många som möjligt att under en timme, kl. 20.30-21.30, på lördag kväll 26 mars släcka sina lampor. Men perspektivet är bredare än bara energibesparing.

Att släcka sina lampor kan tyckas som en liten handling, men genom att göra många små förändringar kan vi alla tillsammans åstadkomma något större, säger miljöstrateg Sandra Palmqvist.

Earth Hour är en chans att påminna oss själva om att vi är en del av naturen och i högsta grad beroende utav den, vilket även gör att naturen är beroende av att vi bryr oss om den. När vi är många som deltar skickar vi en stark signal till både beslutsfattare och oss själva om att viljan och kraften finns, vi behöver bara fånga upp den på rätt sätt.

Det är av stor vikt att vi alla hjälps åt att rädda vår planet genom hållbara lösningar för att begränsa klimatförändringarna samt bevarar den biologiska mångfalden. Ett steg i rätt riktning är att släcka lamporna under Earth Hour.

Du kan läsa mer om miljömanifestationen Earth Hour här:https://www.earthhour.org/ Länk till annan webbplats. och här: https://www.wwf.se/earth-hour/ Länk till annan webbplats..