Artikeln publicerades 25 mars 2022

Släck för vår enda planet!

Earth Hour

Lördag 26 mars kl. 20.30-21.30 är det Earth Hour - världens största miljömanifestation vars främsta budskap är: Släck för planeten, släck för klimatet och den biologiska mångfalden.

Du som herrljungabo är väl med? Kommunen är med!

En hållbar och inkluderande kommun

Herrljunga kommun bedriver ett kontinuerligt arbete för ökad hållbarhet, där samma budskap som uppmärksammas under Earth Hour är centralt. Ett av våra mål är att vara En hållbar och inkluderande kommun vilket innebär att vi tar ansvar för vår gemensamma framtid. Hållbarhetsperspektivet genomsyrar alla beslut och aktiviteter. Läs mer mer om våra mål som ”En hållbar och inkluderande kommun”.

Herrljunga kommun arbetar aktivt för att uppnå det övergripande målet på flera nivåer, som genom införandet av arbete med cirkulär ekonomi gällande renovering och återvinning av möbler, miljömedvetna val i bygg- och upphandlingsprocesser och genom de kommunala klimatlöften som antagits genom det regionala projektet Klimat 2030 Länk till annan webbplats. – Västra Götaland ställer om.

Inför Earth Hour så lanserar vi även kommunens egen nya webbsida för Herrljungas engagemang i Klimat 2030 och Kommunernas Klimatlöften https://herrljunga.se/kommun-och-politik/kommuninformation/klimat-2030.html

Du kan även läsa mer om miljömanifestationen Earth Hour här: https://www.earthhour.org/ Länk till annan webbplats. och här: https://www.wwf.se/earth-hour/ Länk till annan webbplats..