Artikeln publicerades 4 juli 2022

Byggstart för Cederfors Bostad

Cederfors

Lars Bonander VD Cederfors Bostad, Sofia Rydler VD Rydlers Bygg, Ior Berglund kommundirektör och KSO Gunnar Andersson tog det symboliska första spadtaget.

Nu startar byggnationen av de 23 nya bostäderna mellan Haraberget och Hagen. Områdets vägar och infrastruktur är nu helt utbyggda och projektet har sedan några veckor uppnått tillräcklig försäljningsgrad som krävs för byggstart. I området pågår redan sedan innan också utbyggnaden av Hagens äldreboende.

Sedan försäljningen startade i december är 17 av 23 bostäder sålda. Cederfors beskriver försäljningen som över förväntan och att köpare kommer mest från Herrljunga, men också andra orter närmare Göteborg.

Vi ser en ökad efterfrågan från familjer från Göteborg som söker sig hit. Trygg boendemiljö, pendling, bra skolor och mycket boende för pengarna är de argument som intressenterna berättar om som orsaken till intresset, säger Lars Bonander, VD på Cederfors.

Rydlers Bygg kommer uppföra husen och sätter omgående spaden i jorden. Inflyttningarna planeras till nästa sommar. Köparna skall efter sommaren påbörja sin period med inredningsval för att sätta sin egen prägel på den nya bostaden, något om är mycket uppskattat i att köpa nyproduktion.