Artikeln publicerades 14 september 2022

Fanny Isaksson är ny bygglovshandläggare i Herrljunga

Sedan 15 augusti 2022 är Fanny Herrljunga kommuns nya bygglovshandläggare. Hon kommer närmast från en tjänst som bygglovshandläggare från Lidköpings kommun.

Fanny har jobbat tio år på Clas-Ohlson som säljare och merchandiser och kände att det är dags för något nytt.

Jag pluggade till bygglovshandläggare och fick sedan min första anställning i form av sommarjobb på Lidköpings kommun där jag tidigare haft min praktik, säger Fanny.

Fanny ser fram emot sin nya roll.

Det är nu man börjar praktisera det som man har pluggat. Jag ser fram emot att lära mig nytt och utvecklas i min roll som bygglovshandläggare.

Hur känns det att ha börjat i Herrljunga kommun?

Väldigt roligt! Jag tycker om att jag har hamnat i en liten kommun där man oftast får bredare arbetsuppgifter än i en större kommun. I en större kommun blir det lätt att man har få specialområden. Här ska man ju kunna lite om allt. Friheten, men också ansvaret är det jag ser väldigt fram emot här i Herrljunga.

Finns det några utmaningar?

Ja absolut. Det finns mycket att göra här, samtidigt är det kul att dra i gång nya saker och utveckla arbetssätt och rutiner.

Fanny kommer tillsammans med Tobias Holmén vara bygglovshandläggare i Herrljunga.

Jag tror vi kommer ha stor nytta av varandra. Tobias är ju härifrån och har lokalkännedom, medan jag har ett perspektiv mer utifrån så jag tror vi kommer kunna komplettera varandra väldigt bra.

Vad tycker du är viktiga egenskaper hos en bygglovshandläggare?

Att vara serviceminded. Att man skapar känslan av att man vill hjälpa till. Även att man är tydlig och lätt att komma i kontakt med och vid kundmöten inte slänger sig med facktermer utan kan prata på byggherrens ”språk”. Att kunna anpassa sig utefter vem man möter är otroligt viktigt – möter man ett stort företag eller en privatperson så får man anpassa sitt sätt att kommunicera. Det är viktigt är att göra lagstiftningen och byggprocessen lättförståelig så att det blir hanterbart för alla.

FAKTA

Namn: Fanny Isaksson.

Aktuell som: Bygglovshandläggare.

Ålder: 30 år.

Bor: Lidköping, Kållandsö.

Familj: Sambo och ett barn på 3 år och en hund.

Intressen: Tävlingsskytte sedan 6 årig.