Artikeln publicerades 30 september 2022

Ansök om bygglov via vår e-tjänst

Herrljunga kommun är i digitaliseringsfarten! Nu lanserar vi vår nya Bygglovstjänst version 1.0. E-tjänsten riktar sig både till dig som är privatperson och företagare. E-tjänsten möjliggör att du kan ansöka om bygglov, förhandsbesked eller en anmälningspliktig åtgärd digitalt.

Det här är en riktig effektiv och modern tjänst som vi med egna krafter knåpat ihop, säger digitaliseringsledare och projektledare för bygglovstjänsten Anna Bengtsson. Tjänsten ”pratar med” andra system som exempel kommunens kartsystem och Skatteverket, vilket gör att vissa delar i tjänsten kan vara automatiskt förifyllda och tjänsten automatiserad i och med handläggarens verksamhetssystem.

Det här är bara början på Herrljungas digitaliseringsresa, säger Anna med ett stort leende och när vi utvecklar en ny tjänst så arbetar vi med hjälp av ”återanvändbarhet”, det vill säga att vi kan nyttja det vi redan skapat i kommande tjänster.

Nya möjligheter till bättre service

I grund och botten handlar vårt arbete om verksamhetsutveckling där våra tekniska förutsättningar tas tillvara för att skapa nya möjligheter som gör att vi kan förbättra och effektivisera för att skapa bättre service åt kommuninvånare, företag och föreningar.

Det här är digitalisering på riktigt! Det underlättar bygglovsförfarandet för medborgarna i Herrljunga kommun och det underlättar även för bygglovshandläggarna som exempel kan lägga mer tid på rådgivning för komplexa nybyggnationer och utbyggnader, säger IT-och digitaliseringsfchef Suzzie Ljungqvist.

Superteamet som arbetat fram tjänsten är bygglovsadministratör Emma Lindberg, bygglovshandläggare Tobias Holmèn och Fanny Isaksson, utvecklare Mehrdad Badeie, chefsarkitekt Mikael Andersson och digitaliseringsledare Anna Bengtsson.

Ta en titt på bygglovstjänsten i Herrljunga Länk till annan webbplats.