Artikeln publicerades 6 maj 2024

Ludvig är ny planarkitekt i Herrljunga kommun

Ludvig Sandberg

Sedan den 3 april är Ludvig Sandberg ny planarkitekt i Herrljunga kommun. Ludvig har de senaste åren bott i Malmö och arbetat som planarkitekt i både Skurup och Svalöv. Sedan en månad tillbaka är han bosatt i Alingsås, och tycker det känns kul att ha börjat arbeta i Herrljunga kommun.

Varför sökte du dig till Herrljunga kommun?

Dels för att det var närmare hem, jag är ifrån Mariestad ifrån början och efter sex år i Malmö så kände jag mig färdig med Skåne. På ett personligt plan såg jag inte mig själv i en storstad, utan i en lite mindre kommun som Alingsås, där jag bor nu. Att arbeta i en mindre kommun som Herrljunga gör det också möjligt att ta en plan ifrån ax till limpa. Det känns även kul att vara själv i en roll, något som jag inte varit innan. Det gör att man utvecklas i sitt yrke.

Hur känns det att ha börjat i Herrljunga kommun?

Det känns både bra och kul.

Vad ser du fram emot i din nya roll?

Jättemycket! I de jobb jag haft innan har jag hoppat in i olika delar i en planprocess. Här ser jag fram emot att vara med hela resan, ifrån ax till lampa, att få se det som jag planerat för bli byggt, det ser jag fram emot allra mest.

Finns det några utmaningar?

Ja, jättemånga skulle jag säga. Mitt jobb är en ständig balansgång mellan olika intressen och man får hela tiden göra avvägningar vilket intresse som väger tyngst. Är det ett naturintresse där det ska bevaras skog och landskap, eller är det att vi ska bygga fler bostäder? Är det ett allmänt intresse eller enskilt intresse? Så att lära känna kommunen känns viktigt, det får man låta ta tid. Olika saker kan också skilja sig åt lite i olika kommuner.

FAKTA

Namn: Ludvig Sandberg

Aktuell som: Planarkitekt

Ålder: 30

Bor: Alingsås

Familj: Sambo

Intressen: Åker brädor, snowboard på vintern och skateboard på sommaren. Jag är också gammal fotbollskille.