Artikeln publicerades 7 april 2020

Herrljunga Sportcenter inför gruppträning utomhus

Elljusspår

På grund av den rådande situationen med coronaviruset så flyttar Herrljunga Sportcenter gruppträningen från ordinarie gruppträningslokaler till träning utomhus.

Det är som vi alla vet bra att röra på sig. Det är därför fortsatt viktigt att hålla igång och träna i den utsträckning man kan. För att minska smittspridning håller Herrljunga Sportcenter alltså från och med nu all gruppträning utomhus.

Vi flyttar vår gruppträning från våra inomhuslokaler till att vara utomhus. Folkhälsomyndigheten uppmuntrar att fysisk aktivitet sker utomhus och vi följer deras rekommendationer. När vi befinner oss utomhus kan vi ha fler personer som kommer på våra pass och vi har större möjlighet att hålla avstånd mellan varandra. I övrigt följer vi de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten har, säger Peter Friman, fritidschef.

Tidigare åtgärder

Herrljunga Sportcenter har sedan några veckor tillbaka ställt in seniorträningen och vattengympan tills vidare. Man avvaktar även med att släppa nästa omgång simskola.

Gruppträningspass utomhus kan du boka via Herrljunga Sportcenters bokningssystem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..