- Startsida
- / Dokumentation
- / Viktigt meddelande
Viktigt meddelande
Med modulen Viktigt meddelande kan du visa dina besökare ett länkat varnings- eller informationsmeddelande på din webbplats samtliga sidor, så att besökaren snabbt kan ta del av krisinformation eller annan viktig information som ska prioriteras.
Kommunikatör beslutar om att aktivera "viktigt meddelande".
Att aktivera viktigt meddelande:
- Gå till arkivet "viktigt meddelande" som du hittar under mappen "funktioner" eller sök på "viktigt meddelande" och välj arkivet med en symbol som liknar ett arkivskåp.
- Markera arkivet "viktigt meddelande" genom att klicka på det.
- Tryck på plustecknet "skapa ny" i den svarta sidolisten till vänster.
- Välj "nyhet" och tryck "ok".
- Här kan du skriva ditt meddelande i samma ordning som en nyhet.
- Tryck på publicera i den svarta sidolisten till vänster. En ny ruta kommer upp och välj "metadata" i den svara listen längst upp på rutan.
- Skrolla längst ner och tryck i att "ja" den ska visas på alla sidor. Tryck "publicera". Klart!
Att inaktivera viktigt meddelande:
- Gå till arkivet "viktigt meddelande" som du hittar under mappen "funktioner" eller sök på "viktigt meddelande" och välj arkivet med en symbol som liknar ett arkivskåp. Tryck på pilen till vänster om "viktigt meddelande" för att få upp alla meddelanden.
- Markera meddelandet du vill inaktivera.
- Tryck på publicera i den svarta sidolisten till vänster. En ny ruta kommer upp och välj "metadata" i den svara listen längst upp på rutan.
- Skrolla längst ner och tryck i att "nej" den ska inte visas på alla sidor.
- Högerklicka på ditt "viktiga meddelande" i sidolisten till vänster, där du ser alla meddelanden. Tryck avpublicera. Klart!
Att redigera "viktigt meddelande"
- Gå till arkivet "viktigt meddelande" som du hittar under mappen "funktioner" eller sök på "viktigt meddelande" och välj arkivet med en symbol som liknar ett arkivskåp. Tryck på pilen till vänster om "viktigt meddelande" för att få upp alla meddelanden.
- Markera meddelandet du vill korrigera.
- Korrigera den text/bild/funktion du behöver.
- Tryck på publicera i den svarta sidolisten till vänster. En ny ruta kommer upp och välj "publicera och visa".
