Artikeln publicerades 15 april 2020

Fråga först, gräv sedan!

På senare år har Herrljunga Elektriska gjort betydande ansträngningar för att bygga ut fibernät och samtidigt gräva ner elnätet.

Grävning i trädgård

Fråga först, gräv sedan! Anmäl vad du tänker göra på ledningskollen.se Foto: Pixabay

Arbetet har skett i nära samverkan med kommunens duktiga fiberföreningar. Tillgång och närhet till fiber på landsbygden är idag drygt 98 procent och vårt elnät är snart nedgrävt till 95 procent

– I dessa svåra tider känns det såklart bra att kunna erbjuda en trygg och modern infrastruktur till skolungdom och vuxna som studerar eller jobbar hemifrån, säger Anders Mannikoff, VD för Herrljunga Elektriska. Likaså till alla våra äldre som kanske bara genom elektroniska hjälpmedel kan ha kontakt med sina nära och kära, sköta sina bankaffärer och göra sina inköp.

Infrastruktur är dock mer än ledningar, och Herrljunga Elektriska vill nu att man tänker till en extra gång innan man utför grävarbeten.

– Vår egen sjukfrånvaro på grund av coronaviruset kommer under perioden att öka, säger Anders Mannikoff. Detta är något vi tagit höjd för i vår pandemiplan, men situationen riskerar ändå att bli ansträngande för vår personal.

– Därför vädjar vi till dig som tänker göra markarbeten i vår, gräv inte sönder våra viktiga ledningar!

Innan du gräver i marken, anmäl minst en vecka i förväg till ledningskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På så sätt får Herrljunga Elektriska och alla andra ledningsägare reda på dina planer, möjlighet att ta kontakt med dig och märka ut var alla ledningarna går även på den egna tomten.