Artikeln publicerades 29 maj 2020

Nu kan du gå på GPS-tipsrunda i Herrljunga och Ljung/Annelund

Bild digital tipspromenad

Nu kan du gå på digital tipspromenad i Herrljunga och Ljung/Annelund. På bilden ses Linda Sjöö, Projektledare Europa Direkt Sjuhärad, Bollebygd, Birgitta Saunders, besöksnäringsansvarig, föreningsliv samt ungdomar, Herrljunga, Peter Friman, tillförordnad fritidschef, Herrljunga, Li Johansson Nyström, folkhälsostrateg, Herrljunga.

Från och med fredag går det att gå på digital tipspromenad i Herrljunga och i Ljung/Annelund. Det hela är ett samarbete mellan Herrljunga kommun och Europa Direkt Sjuhärad.

– Syftet är att få till en friluftsaktivitet samtidigt som vi sprider kunskap om EU, säger Birgitta Saunders, besöksnäringsansvarig. Det här är utmärkt aktivitet i coronatider.

Tipsrundan följer Hälsans stig, som funnits i Herrljunga och Ljung/Annelund sedan 2004 och som sträcker sig över sex kilometer.

För att delta laddar man ner appen ”Tipsrundan – GPS Quiz” från App Store eller Google Play i din mobiltelefon. Sedan scannar man en QR-kod som finns där tipsrundan börjar, vilket i Herrljunga är i simhallen och i Ljung vid biblioteket. Affischer med QR-koden ska finnas uppsatta där.

– Sedan följer man kartan i mobilen och svarar på frågorna när de dyker upp, säger Birgitta Saunders. Det blir frågor om EU, men också nån fråga om Herrljunga och om folkhälsa. Ett antal priser, bland annat presentkort, kommer att lottas ut bland de som svarar rätt på frågorna, men det viktigaste är naturligtvis att man kommer ut och rör på sig.

GPS-tipsrundan kommer att finnas tillgänglig från fredag och fram till den 7 juni. Det som behöver hjälp med att ladda ner appen kan fråga i simhallens reception eller på biblioteket i Ljung när de har öppet.