Artikeln publicerades 17 september 2020

Hela Sverige plockar skräp nu på lördag!

Nu ser vi till att visa hur duktiga vi är i Herrljunga på att plocka skräp!

Lördagen den 19 september är det Håll Sverige Rent-dagen och vi hoppas att så många som möjligt går ut och plockar skräp, för att bidra till en renare och ännu finare kommun.

På grund av coronapandemin blir det inget fysiskt evenemang men vi hoppas såklart att ni ger er ut och plockar skräp ändå. Passa på att ta en uppfriskande höstpromenad tillsammans med kompisen, föräldern, barnen eller varför inte enbart i ditt egna härliga sällskap.

Ta med en tom påse och eventuellt ett par handskar, som du enkelt kan tvätta om du skulle bli smutsig, och plocka allt skräp som du ser under promenaden.

Sortera på någon av våra återvinningsstationer och lägg resten i brännbart. Det går också bra att lämna det sorterade avfallet på Annelunds eller Tumbergs återvinningscentral. Återvinningscentralen Annelund har lördagsöppet klockan 10.00-13.00 och Tumberg 09:00-12:00.

Bjud in dina vänner eller hitta skräpplockarkompisar nära dig i appen "Skrappen". Om du tar en bild och delar på sociala medier, tagga den då gärna med #hållsverigerent #helasverigeplockarskräp.

Läs mer och anmäl dig på Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats.. Tillsammans kan vi hjälpas åt och stoppa tillförseln av skräp till naturen, sjöarna och haven!