Artikeln publicerades 25 september 2020

Kristian är ny personalchef i Herrljunga och Vårgårda

Ny personalchef Kristian Larsson som står mot en tegelvägg i Herrljunga kommunhus.

Foto: Personalchef Kristian Larsson

Sedan 1 september är Kristian Larsson ny personalchef i Herrljunga och Vårgårda kommuner. Kristian kommer närmast från en tjänst som personalchef på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.

Kristian började sin karriär i Sjuhärad, som chef i en stadsdelsförvaltning i Borås. Han har även varit personalchef i Svenljunga. Men efter att ha varit personalchef i Orust kommun och inom Västragötalandsregionen återvänder han alltså till Sjuhärad som personalchef hos oss i Herrljunga och i Vårgårda.

Hur känns det att börjat här?

Det känns bra, två välfungerande kommuner med bra kommunikationer som järnväg och motorväg. Trevliga samhällen också! Jag tycker även att vi har en bra HR-avdelning som jobbar modernt.

Herrljunga och Vårgårda har gemensamma HR, IT och ekonomiavdelningar. Kristian berättar att det är spännande att arbeta i två kommuner.

Det är lite annorlunda arbetssätt, man får ha dubbla kalendrar i huvudet och tänka mycket på samarbete och att inkludera båda kommunerna. Det är spännande att arbeta mot två kommuner då det är lite olika kulturer, men så är det ju. Vi ska satsa på lika möjligheter och bra arbetsmiljö.

Jag tror det är viktigt att kolla framåt, vad kan krävas i framtiden för att vara i framkant. Hur vill folk jobba om 10 år?

Varför sökte du dig till Herrljunga och Vårgårda?

Dels var tjänsten ute och jag har aldrig arbetat i två kommuner innan. Dels tyckte jag att arbetet verkade roligt.

Kristian Larsson ser fram emot sin nya roll. Första uppdraget är att gå igenom alla styrdokument som HR har.

Det gör vi för att se vad politiken har beslutat. Alla våra aktiviteter ska ha anknytning till politiska mål och visionen. Då blir vårt arbete mycket lättare att förstå, varför vi ska göra saker och ting. Jag tror mycket på service och stöd men det ska även finnas en bra styrning där det behövs och som gynnar organisationen.

Som personalchef stödjer du och din personal många chefer. Vad tycker du är viktiga egenskaper som ledare och hur ser du på ditt eget ledarskap?

Det beror på, generellt skulle jag säga frihet under ansvar. Att man litar på folk i största allmänhet och framförallt att jag som chef skapar förutsättningar för det. Prestigelöshet och att delegera är en annan nyckel till ansvar. Men det allra viktigaste tycker jag är engagemang. Visar du engagemang så smittar det av sig!

FAKTA

Namn: Kristian Larsson

Aktuell som: Personalchef i Herrljunga och Vårgårda kommuner

Ålder: 52

Bor: Stenungsund (på väg att flytta)

Familj: Gift och har två barn samt en hund

Intressen: På fritiden håller jag på med jakt och skytte. Jag gillar att läsa, gärna historiska romaner. Jag gillar även att resa. Drömsresemålet är en rundresa i USA, från kust till kust.