Artikeln publicerades 10 juni 2022

Herrljunga når nya nivåer i Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet

Organisationen Svenskt Näringsliv har presenterat resultatet av sin årliga enkätundersökning till kommunens företagare.

Herrljunga kommunhus

98 företagare i Herrljunga kommun har svarat, och svaren kommer tillsammans med näringslivsstatistik ligga till grund för näringslivsklimatrankingen som presenteras i höst. Där ligger Herrljunga för närvarande på 11e plats bland Sveriges 290 kommuner.

Jag är glad och stolt över både vårat näringsliv och våra kommunala tjänstemän som tillsammans skapar förutsättningarna för ett bra näringslivsklimat, säger kommundirektör Ior Berglund

Herrljungas resultat är det bästa under de 20 år som undersökningen gjorts. Resultatet är mycket glädjande och ger fortsatt inspiration och motivation till att fortsätta arbeta för att förbättra och effektivisera näringslivsarbetet. Företag som är verksamma i vår kommun skapar arbetstillfällen och ger förutsättningar för tillväxt både inom näringslivsområdet och för kommunens befolkning.

Att främja näringslivet har varit ett prioriterat område för mig sedan jag tillträde som kommunalråd då det är grunden till den välfärd vi tillsammans kan skapa, säger Gunnar Andersson, kommunstyrelsens ordförande, Herrljunga kommun.

Läs hela undersökningen. Länk till annan webbplats.