Artikeln publicerades 26 april 2023

Företagen ger Herrljunga kommun toppbetyg

Den positiva utvecklingen håller i sig. Det visar SKR:s Öppna jämförelser av företagsklimatet. Företagare i Herrljungabygden är fortsatt nöjda med Herrljunga kommuns service och klättrar ytterligare på SKR:s rankning.

Sveriges kommuner och regioner genomför årligen en NKI-mätning om den kommunala servicen med de företagare som faktiskt har varit i kontakt med kommunen under året.

I företagarnas helhetsbedömning av service (skala 0–100) får Herrljunga kommun 83 NKI (nöjd-kund-index) och placerar sig på plats 14 i hela Sverige och är högst placerad sjuhäradskommun.

Det här känns jättebra! Att hamna på plats 14 är ett bra resultat för Herrljungabygden, säger Mats Palm, kommunstyrelsens ordförande. Nu ska vi hålla i det här och tillsammans fortsätta vår utveckling.

Jag tycker att det är extra roligt och hedrande att kommunen hamnar så högt i den här rankingen som ju är baserad på företagens upplevelse och erfarenhet av kommunens service, säger Ior Berglund, kommundirektör. Det gör mig både stolt och glad, och ett bevis på att vi i kommunen har väldigt duktiga tjänstemän och medarbetare som verkar för ett gott näringsliv.

Bygglov placerar sig högt

Särskilt högt placerar sig området bygglov där kommunen återigen toppar listan i Västra Götaland och hamnar på en hedrande plats 3 i hela Sverige.

Härligt att se att allt arbete som läggs ner lönar sig och ger resultat, nu är det bara att sikta ännu högre upp, säger Emil Hjalmarsson tf. samhällsbyggnadschef.

Bild på en gata