Artikeln publicerades 20 oktober 2023

Två nya stjärnor på Herrljunga Walk of Fame

Nu pryds trottoaren längs Storgatan med två nya stjärnor i Herrljungas egen Walk of Fame. Tillskotten offentliggjordes på torsdagskvällen i samband med Flammande höstkväll i Herrljunga.

Lill-Marie

Lill-Marie Boström fick en stjärna för sitt LillPuttLand med följande motivering:

En person som med sin innovativa verksamhet satt Herrljungas namn på kartan både besöksmässigt som medialt. Det som startade som ett fritidsintresse har utvecklats till ett 40-tal välkända minibyggnationer i en njutbar miljö som väl skildrar vårt vackra landskap på landsbygden. I snart 30 år har hen utvecklat en turistattraktion som drar folk från landets alla hörn och marknadsför Herrljunga på ett positivt sätt med sin starka och inspirerande personlighet som välkomnar.


Gunnar Björnberg fick en stjärna för sin verksamhet Skohuset, med följande motivering:

En given person på vår storgata för sin aldrig sviktande service och höga standard i en av våra mest älskade butiker. I närmare 45 år har hen bedrivit sin verksamhet som har rötter så långt tillbaka som till år 1928. Med sin sprudlande och positiva energi har hen fått folk att resa långväga för att besöka sin butik och med sin professionalism lyckats vidhålla både sin goda resumé och träffsäkerhet när det gäller allt inom skomode under alla dessa år.

Fokus Herrljunga har tillsammans med Köpmannaföreningen i Herrljunga hedrat både personer och företag på Walk of Fame på Storgatan sedan 2017.

Sko-Gunnar