Eketlederna - motionsspår

Foto: Birgitta Saunders. En person promenerar på en gammal väg.

Spåren går i fina natur- och kulturområden i närheten av Herrljunga tätort och skoghälla idrottsplats. I området finns flertalet forn- och kulturlämningar.

Horsby-Eketspåret

OBS! På grund av byggandet av nytt bostadsområde i Horsby, pågår anläggande av nya vägar har Eketlederna, gula och gröna leden samt röda leden fått ny leddragning. Var uppmärksam när du vandrar i området och följ ny dragning. Kartor kommer också att göras om och ny skylt kommer att sättas upp, när lederna har dragits om och vägar i området har anlagts.

Start från Skoghälla IP eller från Horsbyområdet. Spåren går i områden rika på forn- och kulturlämningar, här kan man se rösen, torpargrunder mm.
Skylt för lederna står vid Skoghälla IP.
Spår:
5 km gul markering
7,5 km grön markering

Motionsspåren går under någon km samman med Jällbyleden som har orange markering. Jällbyleden är en del av Pilgrimsleden, som går genom kommunen och återfinns på stolpar m S:t Olofskorset.
I området går också Röda spåret som har utgångspunkt vid Herrljunga Simhall.

Vidare till digital Karta i GISportalen över Eketlederna och Röda spåret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Karta över leder i området. Vandringsledskarta Pdf, 195.8 kB, öppnas i nytt fönster.

HSK Skid- och OL klubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har skötsel ansvar för Eketlederna gula och gröna spåret.
Altorpskolan ansvarar för Röda spåret.