Artikeln publicerades 5 augusti 2020

Lyckad aktivitetsdag för unga i Stadsparken

Li Johansson Nyström, folkhälsostrateg, och Birgitta Saunders, utvecklare föreningsliv.

Aktivitetsdagen lockade cirka 40 till 45 deltagare. På bilden ses Li Johansson Nyström, folkhälsostrateg, och Birgitta Saunders, utvecklare föreningsliv.

På onsdagen var det fokus på aktiviteter för unga mellan 6 och 15 år i Stadsparken i Herrljunga.

– Syftet var att visa upp hur många olika aktiviteter som finns här i Herrljunga, och att ge tips på vad man kan göra i corona-tider, säger folkhälsostrateg Li Johansson Nyström.

Arrangemanget, som skedde i samverkan med SISU och lokala föreningar, lockade cirka 40 till 45 deltagare.

Många aktiviteter erbjöds, bland annat höjdhopp med Andreas Karlsson, fyrfaldig svensk mästare i höjdhopp, och möjlighet fanns att få komponera en låt tillsammans med musikern Mattias Melo.

– Vi erbjöd många olika aktiviteter, inte bara fysiska, berättar Li Johansson Nyström. Biblioteket fanns till exempel på plats med läshörna och origamipyssel. Det fanns något för alla att göra.

– Vi är nöjda med dagen och att det, trots det halvdana vädret kom så mycket barn och unga som provade de olika aktiviteterna som fanns. Det var jätteroligt! Vi hoppas på mer liknande samarbete med lokala föreningar och SISU framöver.

Aktivitetsdagen följde naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer med maximalt 50 deltagare. Behörigt avstånd hölls mellan deltagarna och handsprit fanns att tillgå.