Artikeln publicerades 26 maj 2021

Renoverade sporthallar

Mörlandahallen har fått en ny golvmatta samt belysningsteknik (LED- armatur). Även Herrljunga Sporthall får ny belysning, detta för att minska energiförbrukningen.

Mörlandahallen får nytt golv och LED-armatur

Förra året byttes belysningen i Mörlandahallen då kommunens fastighetsenhet gjorde om belysningsarmaturen i sporthallen till LED så att lamporna styrs automatiskt när någon är inne i hallen genom en närvarovakt.

Genom att byta ut hela armaturen så minskar vi energiförbrukningen med en tredjedel, vilket är positivt. Nu kan vi även styra belysningen, så om man bara använder en halvan så är endast den delen tänd. Belysningen kan även dimras med tryckknapp vilket gör att man nödvändningsvis inte måste ha full styrka hela tiden, säger fastighetschef Tobias Odsvik.

I början av 2021 har man även bytt ut golvmattan i Mörlandahallen.

Det var verkligen dags med en ny golvmatta, den gamla mattan hade gjort sitt, var trasig och behövdes lagas på flera ställen. Vi hoppas att de som använder den uppskattar det nya golvet i Mörlandahallen, säger Tobias Odsvik.

Renoveringar i Herrljunga Sporthall

Även Herrljunga Sporthall kommer att få ny belysningsarmatur likt Mörlandahallen under våren 2021.

Vi kommer att renovera innertaket och byta belysning i korridoren från omklädningsrummen och in till sporthallen och sporthallen kommer få ny närvarostyrd LED-armatur. Sporthallen kommer upplevas som ljusare och modernare, säger Tobias Odsvik.

I Altorpshallen planeras för nästa år att renovera upp toaletterna i omklädningsrummen.

Mörlandahallen

Mörlandahallen med ny golvmatta och belysning.