Passbeskrivningar Gruppträning

Här hittar ni beskrivningar på de olika gruppträningspass som finns på Herrljunga Sportcenter. Passen står i alfabetiskt ordning.

Cirkel

Här jobbar vi med stora rörelser som involverar hela kroppen där bålen är påkopplad mesta tiden. Stationsträning med många variationer där instruktören hjälper dig att anpassa träningen efter ditt behov. Ett pulshöjande pass som kan anpassas efter egen förmåga med både kondition och styrkeövningar.

Core

Core är ett pass som är utformat för att utmana dig som deltagare oavsett träningsnivå. Funktionell styrketräning och stabilitetsträning för kroppens "kärna" - bål, rygg och bäckenmuskulatur. Bålstabilitet är grunden för bland annat god hållning, bra kroppskännedom och bättre rörlighet.

Cykel

I detta pass får du bra konditionsträning med hög förbränning. Vi cyklar till medryckande musik och med en instruktör som varierar träningen så den blir så rolig och effektiv som möjligt. Trots att dina fötter alltid rör vid pedalerna varieras cykelpassen på ett spännande sätt med hjälp av våra påhittiga instruktörer.

P.E. One

Målinriktad träning som hjälper dig att nå dina mål. Du kommer träna hela kroppen på ett roligt och effektivt sätt. P.E. One ger dig uppgifter som utvecklar din mobilitet, styrka och kondition. Passet är utformat på så vis att du kan individanpassa alla övningar till din egen förmåga. Instruktören ger alternativ till alla övningar på ett sömlöst sätt och du väljer själv det som känns bäst för dagen.

Seniorpass 

Cirkelträning som på ett säkert, enkelt och effektivt sätt tränar upp balans, rörlighet och styrka. Här kombinerar vi bland annat TRX, balansplattor, Bosuboll, olika gummiband och medicinbollar med olika vikt. Det är aldrig för sent att komma igång med din träning!

Step & Styrka

På detta passet jobbar du med en stepbräda. Du jobbar mycket i takt till musiken och tillsammans med instruktören kommer ni lära er kombinationer som hela tiden återkommer och byggs på. Det läggs alltid in några styrkelåtar i passet där bland annat gummiband används. Passar perfekt för dig som gillar dans och rytmik. Vi rekommenderar att du är med från terminstart, då passet utvecklas och håller en röd tråd genom hela terminen.

TRX

Ett kortare styrkepass där du använder dig utav din kroppsvikt tillsammans med TRX-band som sitter monterade i taket. Under ett pass använder du hela kroppens muskler för en allsidig träning. Instruktören har ett eget TRX-band och visar alla övningar samt går runt i salen för att stötta dig som deltagare. Ett skonsamt pass för dig som nybörjare, men kan också anpassas för att utmana dig som van TRX-deltagare. Ett perfekt pass att ta med dina tonårsbarn och mor- och farföräldrar till för en härlig träningsgemenskap.

Vattengympa

Ett härligt och skonsamt sätt att träna! Passar alla, både gammal som ung. Med mjuka rörelser är vattengympa skonsamt för muskulatur och leder. Passet hålls i den grunda delen av stora bassängen och vi använder oss av vattnets motstånd och olika redskap anpassade för vatten. Vill du testa ett vattengympapass på djupt vatten finns flytbälten att låna av instruktören på plats.


Beskrivningar som kommer inom kort:

Box

Fredagsfys