Artikeln publicerades 7 april 2021

Anna är ny verksamhetschef för elevhälsan, rektor för särskolan och chef för öppna förskolan

Den 1 januari tillträdde Anna Wetterbrandt sin nya tjänst som verksamhetschef för elevhälsan, rektor för särskolan och chef för öppna förskolan i Herrljunga kommun. Anna har tidigare varit rektor på Horsbyskolan och kommer närmast från en tjänst som intendent för bildningsförvaltningen.

Person bär svart kofta och befinner sig utomhus

Anna Wetterbrandt

Hur känns det att arbeta med tre olika chefsroller?

Det känns jättebra, det är en tjänst som är annorlunda än en vanlig rektorstjänst. Det gäller att samverka mer och få alla delarna till en helhet. Elevhälsan och särskolan går ju in i varandra. När det gäller öppna förskolan så är det också ett uppdrag som är för medborgaren i stort, men även för att vara ett stöd för föräldrarna i sin roll, säger Anna.

Anna Wetterbrandt har arbetat i Herrljunga kommun över 30 år.

Jag har arbetat i kommunen över 30. Jag trivs väldigt bra att ha kommunen som arbetsgivare, annars hade jag inte varit kvar. Jag tycker om energin i bildningsförvaltningen och att det sker positiva utmaningar. Jag uppskattar att kunna samarbeta med rektorskollegor och elevhälsans olika professioner likaväl som att arbeta med särskolan och öppna förskolan.

Vad ser du fram emot i din nya roll?

Jag ser framemot många delar. Det handlar om att tillsammans med alla att hålla fast vid en hög kvalité och utveckla den vidare. Jag ser även fram emot all samverkan som man har i denna roll.

Finns det några särskilda utmaningar?

Eftersom det är tre olika typer av chefsroller så är det möjligtvis att hålla dem tre bollarna i luften och att göra sig bra i de olika arenorna. Även om jag jobbat i många år inom bildningsförvaltningen så ser man ju att det alltid finns utmaningar, avslutar Anna.

FAKTA

Namn: Anna Wetterbrandt

Aktuell som: Verksamhetschef för elevhälsan, rektor för särskolan och chef för öppna förskolan.

Ålder: 54.

Bor: Herrljunga.

Familj: En man, två vuxna barn och två barnbarn.

Intressen: Tycker om att umgås med vänner och familj. Lyssnar gärna på böcker och läser en del böcker.