Artikeln publicerades 26 juni 2023

Caroline är ny utvecklingsledare i Herrljunga kommun

Caroline Johansson

Caroline Johansson är sedan den 17 april ny utvecklingsledare i Herrljunga kommun. Hon kommer närmast ifrån en tjänst som specialpedagog på Altorpskolan.

Jag började arbeta i Herrljunga kommun 2001, som grundskollärare i matte och NO, och senare som specialpedagog, berättar Caroline. Sedan gjorde jag en avstickare under några år och arbetade på neuropsykiatriska mottagningen, på SÄS i Borås. Eftersom jag alltid har trivts så gott att arbeta i Herrljunga kommun, återvände jag, och har under de senaste fyra åren arbetat som specialpedagog på Altorpskolan.

Hur känns det att ha blivit ny utvecklingsledare?

Jag blev oerhört glad när jag blev erbjuden tjänsten och är förstås tacksam över att jag har fått förtroendet att utifrån denna roll vara en del av och driva de olika utvecklingsområdena som finns inom bildningsförvaltningen. Det ska bli väldigt spännande och intressant!

Vad ser du fram emot i din nya roll?

Jag ser verkligen framemot att få stötta och hjälpa våra verksamheter i deras systematiska kvalitetsarbete och i de olika förbättringsområden som pågår för att skapa en positiv lärmiljö. För mig handlar det också om att hjälpa till och synliggöra allt gott arbete som redan bedrivs i verksamheterna, säger Caroline. Jag ser mig själv som en slags "framtidsspanare" som arbetar för att utveckla och driva framtidens skola på bästa sätt.

Vårt gemensamma mål är ju att ge våra barn och elever en god pedagogisk verksamhet så att de kan utvecklas utifrån deras förutsättningar och behov. Det är ett privilegium att få arbeta med framtid, det vill säga att arbeta med våra barn och ungdomar, avslutar Caroline!


FAKTA

Namn: Caroline Johansson

Aktuell som: Utvecklingsledare inom Bildningsförvaltningen

Ålder: 49 år

Bor: Ljunga Kvarn, Od

Familj: Man och två vuxna barn

Intressen: Sång, att vandra i skog och mark, inredning och trädgård - det finns många roliga saker att göra!