Artikeln publicerades 27 mars 2020

Drabbade företagare i Herrljunga erbjuds gratis konsulthjälp

Arbetet med att hjälpa kommunens småföretagare och butiker i fortsätter nu genom att inrätta ett konkret stöd i form av konsulthjälp.

– Coronaviruset drabbar skoningslöst och företagen i Herrljunga är inget undantag, säger Carl-Olov Holmström, näringslivschef. Marknaden har förändrats från den ena dagen till den andra och många är förtvivlade och vet inte vad de ska göra.

Gratis konsulthjälp

För att underlätta för företagen, så erbjuder Fokus Herrljunga och Företagarna från och med måndag morgon gratis konsulthjälp.

– Hjälpen består av två timmars gratis rådgivning av erfarna ekonomikonsulter som i samarbete med respektive företag eller butik, vidtar de åtgärder som är av akut karaktär, säger Carl-Olov Holmström.

– Det kan till exempel handla om att fylla i blanketten om permittering, göra en likviditetsprognos, få hjälp med att ta fram ekonomiskt material till banken, söka efter de stöd som nu utlovas från riksdag och regering.

Ta kontakt med Fokus Herrljunga

Carl-Olov Holmström har redan varit i kontakt med erfarna ekonomikonsulter som är beredda att rycka in.

– Vi vill göra vad vi kan för att rädda våra företag, säger Carl-Olov Holmström. Vi har över tusen företag i en kommun med 9 500 personer, och vi vill naturligtvis att det ska fortsätta vara så.

– Vi lovar inte att vi ska kunna hjälpa alla, men så långt det går ska vi göra allt i vår makt för att vi även i framtiden ska ligga i framkant vad gäller företagsamhet.

Den företagare som är i behov av stöd kan ta kontakt med Fokus Herrljunga. Carl-Olov Holmström, Herrljungas näringslivschef, nås på mail co@fokusherrljunga.se eller telefon 0513/35 855.

Fokus Herrljunga

Ta kontakt med Fokus Herrljunga för gratis konsulthjälp.