Artikeln publicerades 28 maj 2020

Annorlunda skolavslutningar i år

En bukett blommor i en gammal porslins vas

Foto: Mostphotos

På grund av rådande pandemi av covid-19 kommer Herrljunga kommuns skolavslutningar se lite annorlunda ut i år och anpassas till rådande situation.

Kunskapskällan, Gymnasieskola

Vi har tidigare informerat om att studenten blir av men inte som vanligt. Studenterna tar examen den 3 juni. För övriga elever följer vi fortsatt aktuella riktlinjer och eleverna kommer ha en digital skolavslutning med respektive klass på distans.

Högstadiet, årskurs 9

Altorpskolan, årskurs 9, genomför sin skolavslutning på kvällen den 9 juni utifrån aktuella riktlinjer. Det vill säga vi håller inte stora samlingar av folk eller möten med äldre släktingar eller andra som tillhör någon riskgrupp. Utan avslutningen blir småskalig.

Övriga grundskolan

Altorpskolan årskurs 7 och 8 samt övriga grundskolor i kommunen har sina skolavslutningar på respektive enhet onsdag den 10 juni. Skolbussen går ordinarie tid på morgonen. Utifrån nuläget sker årets skolavslutning klassvis i klassrummen med ordinarie lärare.

På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om rekommendationer för årets skolavslutningar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.