Artikeln publicerades 19 november 2020

Kunskapskällan fortsätter med distansundervisning

Med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19 i regionen fortsätter Kunskapskällan att växla mellan distansundervisning och undervisning på plats i skolan till jullovet.

Vi har tidigare informerat om att Kunskapskällan infört distansundervisning i samband med de skärpta allmänna råden. Kunskapskällan fortsätter alltså med undervisningen delvis på distans.

Med vårens erfarenheter färskt i minnet vet vi att eleverna mår bättre av att ha möjlighet att mötas på plats i skolan, och har dessutom större möjligheter att klara praktiska moment i kurserna. Genom att växla dagar/veckor för eleverna, liksom att även personal arbetar hemifrån vissa dagar, minskar vi onödiga möten och ger så goda förutsättningar som möjligt till att alla ska fortsatt hålla sig friska, säger rektor Thereze Gunnarsson.

Under hösten gjorde Kunskapskällan en plan för att hantera eventuell kommande skolstängning.

Med hjälp av den kunde vi gå över till delvis distansundervisning direkt när de striktare rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten kom under vecka 44. Vi planerar att fortsätta på detta vis fram till jullovet.

Kunskapskällan

Foto: Kunskapskällan i Herrljunga tätort.