Artikeln publicerades 5 mars 2021

Joakim Hiljeström prisad till årets entreprenör på landsbyggaredagen

Igår torsdag 4 mars prisades årets landsbyggare och för kategorin entreprenör blev det Joakim Hiljeström som driver Textil i Od som fick priset. Priset delades ut av Leader Sjuhärad för att hylla de som bidrar till utvecklingen av landsbygden och som är en inspiration för andra som också lever eller vill leva sin dröm.

Motiveringen till att Joakim fick priset är:

I en liten missionskyrka i Od har Joakim Hiljeström, som ser möjligheter i det mesta, byggt upp en framgångsrik textil- och heminredningsbutik, vilken nu sysselsätter flera anställda. Textil i Od är en attraktiv plats som med sitt stora utbud av inredning lockar massor av kunder och besökare till landsbygden. Genom en aktiv och kreativ samverkan med andra landsbygdsföretag ger man besökaren möjlighet till upplevelser, fika och shopping.

Carl-Olov Holmström, näringslivschef i Herrljunga tycker att detta är jättekul och viktigt för kommunen.

Jättekul att entreprenörer i vår bygd uppmärksammas på detta sätt. Ett rikt utbud av näringsverksamheter i hela vår kommun lockar nya människor till att bo och utvecklas här, säger Carl-Olov Holmström.

Bild på ett hus och en skylt där det står textil i Od på

Textil i Od är en textil- och heminredningsbutik som drivs av Joakim Hiljeström sedan 2014. Planen med köpet av missionskyrkan var annorlunda till en början. Tanken var att renovera missionskyrkan för att sedan bosätta sig där, men ett samtal med det lokala byalaget fick Joakim att tänka om.

Byalaget berättade att det alltid har varit en julmarknad i kyrkan och de hoppades på att vi skulle fortsätta med det. Vi hade sedan en utförsäljning vilket inte längre kunde stoppas då det blev en sådan succé så efter det fortsatte vi, säger Joakim Hiljeström.

Hur känns det att du fick priset?

Just nu känns det som ett segerrus då många har hört av sig. Det är en sådan stor bekräftelse att det vi gör är rätt. När jag fick reda på att jag vann så blev jag förvånad då jag inte var förberedd på att få priset samtidigt som jag blev väldigt glad.

Textil i Od besöks flitigt och har anpassat sig efter situationen vi lever i just nu.

Vi har begränsade öppettider, serverar kaffe ute, har en förbutik ute där man kan komma och hämta saker sedan skickar vi även. Jag tror vi har klarat oss bättre än de butiker som befinner sig i storstäderna, säger Joakim

Joakim avslutar med att säga att man ska våga satsa på landsbygden.

Vi har ju ett bokcafé här ute också, vem visste att det skulle gå så bra. Livet är så kort, har man drömmar ska man våga satsa.

Gunnar Andersson, kommunstyrelsens ordförande vill rikta ett stort grattis till vinnaren.

Det är med stor glädje jag har äran att gratulera till segern och utmärkelsen. Det är fantastiskt att leva bland så många duktiga och kunniga entreprenörer som finns i vår bygd, men nu är fokus och alla våra blickar riktas mot dig Joakim och dina medarbetare, stort GRATTIS.