Artikeln publicerades 12 juni 2023

Herrljunga kommun på förstaplats i Enkätfabrikens näringslivsmätning

Herrljunga kommun utmärker sig återigen som en av de bästa kommunerna för företagande och tillväxt, enligt Enkätfabrikens senaste näringslivsranking.

Herrljunga Kommun har rankats högt i Enkätfabrikens näringslivsranking och placerat sig på en imponerande nionde plats i hela Sverige. Dessutom har kommunen nu intagit första plats i Västra Götalands län. Dessa utmärkelser visa på Herrljunga kommuns framstående arbete med att skapa en gynnsam miljö för företagande och tillväxt.

Morgan Fihn, näringslivschef på Fokus Herrljunga, uttrycker sin glädje över rankingen och säger:

Att bli rankad som en av de bästa kommunerna för företagande och tillväxt i hela Sverige är en såklart glädjande för Herrljunga kommun. Vi är stolta över att vara en del av denna framgång och att vara den främsta kommunen i Västra Götalands län. Det här resultatet är en tydlig indikation på vårt dedikerade arbete för att skapa en attraktiv miljö för företagare och stimulera tillväxt.

Fokus Herrljunga ser fram emot att fortsätta stärka sina insatser för att stödja företagande och tillväxt. Genom samarbete mellan kommunen och näringslivet, samt en stark dialog med företagare, kommer vi att fortsätta främja innovation och skapa en blomstrande näringslivsmiljö.

Kommundirektör Ior Berglund, kommenterar rankingen och säger:

Vi är oerhört stolta över att Herrljunga kommun har blivit erkänd som en av de bästa kommunerna för företagande och tillväxt. Denna ranking bekräftar vårt långsiktiga engagemang för att skapa en företagsvänlig miljö och en attraktiv plats för företagare att etablera sig och utvecklas.

Ior Berglund betonar också vikten av samarbete och dialog med näringslivet.

Vi tror på betydelsen av att arbeta nära våra företagare och lyssna på deras behov. Genom att samarbeta och tillsammans forma rätt förutsättningar och stöd kan vi skapa en dynamisk och framgångsrik näringslivsmiljö. Denna ranking är ännu ett kvitto på att vårt samarbete ger positiva resultat och vi kommer fortsätta satsa på att stärka våra relationer med näringslivet.

Kommunstyrelsens ordförande Mats Palm säger;

Det förtroende och den förståelse som finns mellan politiker, tjänstemän och företagare ska vi jobba vidare på att utveckla. Det goda klimat vi har i kommunen visar sig åter igen i detta goda enkätresultat. Vi är beroende av varandra och har Herrljungas utveckling som gemensamt mål. En väl fungerande kommun gagnar näringslivets utveckling och det är ett uppdrag vi gemensamt jobbar för.

Genom att fokusera på att erbjuda högkvalitativ service, effektiv myndighetsutövning och främja en livskraftig livsmiljö har Herrljunga kommun visat sin förmåga att skapa en gynnsam plattform för företagande och näringslivsutveckling.