Kärringleden

Fotot visar vy över jämnesjön med någon mindre tall vid sidan av bilden.

Vandringsled runt Jämnesjön med möjligheter till bad under sommaren.

Kärringleden

Leden bjuder på en 3,5 km naturskön promenad runt Jämnesjön. Ledmarkering är en rödmålad fot målad på träd.
Parkering och start vid Eggvena equmeniakyrkans sommarhem. Här finns under sommaren badbrygga och vid parkeringen finns torrdass. I närheten av parkeringen har föreningen vinskydd, och hus för övernattning. Logi bokas genom Equmeniakyrkan Eggvena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fina naturliga rastplatser och Bitterna badplats

Under vandringen på sjöns norra del bjuder leden på flertalet fina rastplatser, där man kan slå sig ned på naturligt fina stenhällar invid sjön. På sjöns östra sida som går att nå med bil från Bitterna, finns anordnad badplats med brygga, omklädningsrum, bastu, grillplats och torrdass.

Den del som går tillbaka på södra sidan av sjön tar dig genom gran- och blandskog och utmed en mindre väg, tillbaka där du började gå.

På södra delen av Jämnesjön passerar vandringsleden Sju sjöars led som invigdes hösten 2017. Den går mellan Södra Härene till Grästorpasjön och är 12 km och har orange ledmarkering

Vandringsledskarta Pdf, 367.2 kB, öppnas i nytt fönster.
Upplysningar: Eggvena Equmeniakyrka tel. 070 528 13 22

Allemansrätten

Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller sitter på en sten och tänker. Allemansrätten Länk till annan webbplats. är en unik möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra.