Simskola

Man kan börja i simskolan den terminen man fyller 5 år; barn som fyller år januari-juni kan börja i simskolan på vårterminen och de som är födda juli-december kan börja i simskolan på hösten.

 

Mål och förkunskaper i simskolans olika steg

Steg 1

Undervisning sker i lilla bassängen.
Förkunskaper: Inga.
Mål:
- Få en god vattenvana för att enklare kunna utveckla olika simsätt.
- Med lätthet kunna gå/springa i lilla bassängen, hoppa runt, doppa hela huvudet, bubbla och hoppa från kanten.
- Få grundläggande kunskaper kring arm- och bentag.


Steg 2

Undervisning sker i både lilla och stora bassängen.
Förkunskaper: Nått målen för steg 1.
Mål:
- Sätta samman arm- och bentag.
- Simma 10 meter utan flythjälpmedel.
- Hämta föremål på botten och hoppa från kanten utan hjälp i grunt vatten.
- Hoppa från kanten i stora bassängen och ta sig tillbaka.


Steg 3

Undervisning sker i stora bassängen.
Förkunskaper: Nått målen för steg 2.
Mål:
- Känna sig trygg i hela stora bassängen.
- Simma 25 meter valfritt simsätt.
- Hoppa från kanten, vända och flyta i 10 sekunder.


Steg 4

Undervisning sker i stora bassängen.
Förkunskaper: Nått målen för steg 3.
Målet för kursen är att barnet ska kunna:
- Kunna simma 200 meter varav 50 meter ryggsim.


Bra att veta inför simskolan

Alla barn i simskolan har gratis inträde till badhuset under alla våra öppettider under den perioden de är aktiva i simskolan.

Du som förälder eller ansvarig vuxen är välkommen att närvara vid första lektionen. Övriga tillfällen överlämnar ni till simläraren vid anvisad plats och möter upp vid samma plats efter lektionens slut.

Rutiner innan lektion

Barnet bör vara på plats 5 minuter innan lektionens början, ombytt och klar. Duscha och tvätta ditt barn inklusive håret med tvål och schampo före lektionen. För att ha en så bra vattenkvalité som möjligt samt att minimera mängden klor i bassängerna behöver man vara ren både i håret och på kroppen. Det ger bättre badvatten för ditt barn och en bättre arbetsmiljö för simlärarna samt mindre miljöpåverkan i stort.

Bad med kläder

Använd funktionskläder när det är dags för bad med kläder. Använd inga bomullskläder, de blir väldigt tunga och påverkar även vattenkvalitén som kan orsaka trikloraminer - ämnet som orsakar klorlukt i simhallar och som uppstår när vattnet är smutsigt.

Övrigt

Vid utebliven eller avbruten aktivitet av kunden sker ingen kompensation. Vi gör inte återbetalningar om det blir förseningar eller inställda lektioner på grund av faktorer som vi inte kan råda över t.ex. vid tekniska fel eller sjukdom. Däremot ser vi till att tillfället tas igen. Vi reserverar oss för att schemat kan ändras med anledning av till exempel dåligt underlag i grupper, varje berörd kund kommer då att kontaktas per e-post eller telefon.

Bokning

Bokningen är bindande och betalning görs vid bokningstillfället. Bokning görs på Herrljunga Sportcenters bokningssida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vill ni ha hjälp med att boka; kontakta receptionen. Vid bokning på nätet tillkommer en serviceavgift om 35 kr. Välj om ni önskar tillträde till dam- eller herromklädningsrum. Vid första tillfället hämtas ett inpasseringsarmband i receptionen.