Påskliljan, föräldrakooperativ

Välkommen till Påskliljan!

Vi finns i ett gult hus på Arvidsgårdsgatan 29. Där möts du av familjär atmosfär med inspirerande och inbjudande lekmiljöer.

Hos oss är barnen mellan 1-5 år, vilket vi ser som en stor fördel genom att de kan lära och hjälpa varandra och att syskon kan hamna på samma ställe.

Öppettider

Våra öppettider är 6.30-17.00.

Verksamhet

Vi jobbar efter tematiskt arbete, vilket innebär att vi har samlingar där barnen får utvecklas och lära sig efter sina behov och intressen. Grunden till vårt arbete ligger Läroplan för Förskolan. Vi som jobbar här är tre pedagoger och en barnskötare. Vi är ute varje dag och varierar vår utevistelse. Antingen på vår inspirerande och lärorika gård, går till Haraberget, någon av våra närliggande skogar eller besöker någon lekplats.

Maten lagar vi från vårt egna kök. Den lagas från grunden med svenska råvaror och erbjuder stor variation. Vi bakar mestadels vårt egna bröd och äter mycket frukt och grönt. Fördelen med ett eget kök är att barnen känner den goda matdoften och äter med stor aptit när maten serveras. På sommaren odlar vi grönsaker tillsammans i våra pallkragar, som vi sedan skördar och äter till våra måltider.

Föräldrainsats

På Påskliljan är personalen är ansvarig för verksamheten men du som förälder har stor möjlighet att vara med och påverka. Vi föräldrar träffas på föräldramöten och aktiviteter flera gånger under året, där vi får en chans att lära känna varandra och även få en bra insyn i verksamheten. Verksamheten är en ideell förening där du som förälder någon gång under ditt barns vistelsetid hos oss uppmuntras vara delaktig i styrelsen.

Gemensamma aktiviteter under ett år på Påskliljan:

  • Aktivitetsdagar, en gång på våren och en gång på hösten. Då träffas föräldrarna och städar förskolemiljön både ute och inne.
  • Dagen före midsommarfirandet träffas barn och föräldrar och klär Påskliljans midsommarstång tillsammans.
  • Före advent träffas föräldrar och gör advent- och julfint på förskolan. Det avslutas med glögg och pepparkakor.
  • Vi hjälps åt med förberedelser och efterarbete vid vårt luciafirande.
  • Trädgårdsskötsel såsom gräsklippning, krattning, lämna grovsopor på återvinningen etc. görs 2-3 gånger/familj under året enligt en rullande lista. Tack på förhand!

Besöksadress

Påskliljan
Arvidsgårdsgatan 29
524 31 Herrljunga

För mer information och bilder besök gärna våra sidor på sociala medier:
Instragram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.