Tallkottens förskola

Vi är ett föräldrakooperativ som bedriver förskoleverksamhet för barn 1-5 år. Vi finns i Annelund och har våra lokaler i en service- och rekreationsbyggnad som tillhör IMI.

Här finns allt som behövs för vår verksamhet exempelvis: kuddrum, dockvrå, gott om leksaker, spel och material för skapande verksamhet. Med det som vi tycker är det viktigaste för en bra verksamhet är vår engagerade och kunniga personal.

Varje dag är vi ute. På vår gård kan vi leka med många olika saker. Gung- och klätterställningar vilka passar både de yngre och de äldre barnen, sandlåda, lekstuga, fotbollsplan och cyklar. Vår kulle använder vi till både pulkaåkning och vattenrutschbana, allt efter årstid. En dag i veckan går vi till skogen.

Ofta lagar kooperativa förskolor sin egen lunch men vi har valt att köpa från Liljebackens restaurang så att vår personal kan vara med barnen så mycket som möjligt. Frukost och mellanmål lagas av personalen.

Vad är skillnaden mellan en kooperativ förskola och en kommunal förskola?

Största fördelen som vi ser det, är att man lättare får inblick i och har större möjlighet att påverka sina barns förskoletid.

Vi har även en lägre avgift än på en kommunal förskola, vilket vi kan ha därför att alla föräldrar lägger ner ideellt arbete såsom: styrelsearbete, vaktmästeri och städning. Städningen rullar mellan föräldrarna enligt ett schema och innebär en städning ungefär var 8:e vecka.

Blir du nyfiken på Tallkotten?

Ring vår Rektor Agneta på tfn 0513 - 511 15 , så kan hon berätta mer om oss. Det går också bra att komma och hälsa på oss, men ring gärna innan så vi inte är ute på något roligt äventyr.

Föräldraperspektivet kan ni få om ni ringer vår ordförande Herman Lennartsson tfn 070-208 97 88.

När ert barn börjar hos oss är vår målsättning att barnet och föräldrarna känner sig trygga med miljön och personalen och att vi har roligt ihop. Det är då man har möjlighet att utvecklas och lära sig nya saker.
Att vi också jobbar efter förskolans läroplan och övriga styrdokument ser vi som en självklarhet.

Besöksadress

Tallkotten
Ulricehamnsvägen 4
524 42 Ljung