Matleverans

Behöver du få maten levererad hem, hjälp med att laga till den eller kanske hjälp vid måltiden? Allt det kan du ansöka hos kommunen om.

Om du inte själv kan laga din mat eller klarar av att lösa matfrågan så finns det möjlighet att få mat hemskickad till din bostad. Alla som inte själv klarar att lösa matfrågan, oavsett ålder, har rätt att ansöka om hjälp och få sina behov prövade.

Maten tillagas från grunden i Nyhagaköket och den levererars kyld en gång i veckan av Herrljunga Taxi. På matsedeln finns det tio olika maträtter att välja mellan, till dessa erbjuds potatis eller potatismos. Övriga tillbehör som gör det lilla extra till varje maträtt ska dock finnas hemma tex. lingonsylt, inlagd gurka eller vad som kan vara som lyfter just den maträtten. Kunden väljer antal matportioner som önskas och betalar det antal som beställts. Om man har tugg och sväljsvårigheter så är det inget problem utan att man kan få konsistensanpassad mat. Nyhagaköket tillhandahåller även specialkoster.

Du kan enkelt ansöka om matleverans genom att kontakta en biståndshandläggare. Du kan även vid behov få hjälp med biståndsbedömda insatser, till exempel: hjälp vid måltiden, uppvärmning, inköp av matvaror osv.