13 juni 2024 till 20 augusti 2024 kl. 00.00-00.00

Fågelskådning i naturen

Vad kan du göra i naturen på lovet? Massor! Ut och njut

Flicka med kikare

Ge dig ut på utflykt och upptäck naturen omkring dig!

Fågelskådning och naturskådning - en aktivitet som kan göras var som helst i naturen.

Tips är att en lovdag gå på utflykt.
Ta på dig bra med kläder, matsäck, sittunderlägg och om du har, ta med en kikare. Sedan är det bara att hitta en bra plats och börja skåda. En fågelbok, djurbok eller en bok om växter kan också vara bra att ta med, så kan man läsa mer om de djur och växter som du ser.

På Biblioteket finns möjligheter att låna en bok om Fågelskådning, djur och natur eller kika in på webbsidan Natursidan - är en webbsida med information om naturen och om olika arter. Här kan läsa mer om fåglar, växter, djur och svampar mm.
Natursidan - Guide Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Natur Guide Fågelläten & fågelsång Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spela bingo i naturen

Bingo är ett kul sätt att göra det ännu lite mer spännande att vara på utflykt, men det är också ett utmärkt sätt att leta efter olika arter.
På Naturhistoriska riksmuseet webbplats finns tips på aktiviteter att göra ute i naturen. Exempelvis bingo med olika växter och djur som går att se på våren.
Naturhistoriska riksmuseet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För den som är intresserad och vill lära sig mer om natur och miljö, tips är att kontakta Herrljunga Naturskyddsförening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta någon av Scoutföreningarna i Herrljunga, se Föreningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Allemansrätten

Allemansrätten är inte bara en rättighet utan innebär också skyldigheter. Vi som använder allemansrätten och vistas i naturen behöver också ta hänsyn; till natur och djurliv, markägare och andra besökare. Via denna länk till naturvårdsverkets hemsida kan du lära dig mer om Allemansrätten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..